10 consells per evitar els embusos de Setmana Santa

Trànsit

El pont de Setmana Santa representa les primeres vacances de l’any i, per això, són una data molt esperada per sortir de la ciutat i marxar fora uns dies. En molts casos, el mitjà de transport escollit per viatjar és el cotxe i això fa que les carreteres s’omplin de cues quilomètriques i endarrereixin el trànsit. Per evitar aquests embusos de cotxes i poder arribar a la teva destinació en el temps calculat, segueix aquests 10 consells.

1. Planifica el teu viatge i evita les carreteres més transitades

Abans de sortir de casa és molt important planejar una ruta que inclogui possibles alternatives per arribar al lloc desitjat. És recomanable evitar les hores puntes, per tant, avança o endarrereix la sortida.

2. Manté sempre la distància de seguretat

Si no respectes la distància de seguretat adequada amb el vehicle que circula davant, en cas d’un canvi de carril mal executat, una frenada en veure un radar o qualsevol altra situació, pots tenir una col·lisió i provocar un efecte acordió, fent que tots els cotxes que vagin darrere frenin de cop.

3. Condueix a la nit, si pots

A la nit circulen menys persones i el trànsit està menys congestionat. Per fer-ho de forma segura, descansa abans, regula bé els llums del cotxe, neteja els vidres per dins i per fora per evitar enlluernaments i augmenta les precaucions.

4. Usa la intel·ligència

Canviar-te més de mil cops de carril no significa que avancis més ràpidament en un embús. De fet, aquest tipus de comportaments contribueixen a allargar-lo més. Accelerar i frenar brúcament tampoc serveix per adavantar posicions, sinó únicament per gastar més benzina.

5. No consultis el telèfon mòbil

El mòbil és una distracció innecessària que posa en perill la teva vida i la dels teus acompanyants. No l’utilitzis mentre condueixes encara que et trobis en un embús. El seu ús implica una multa econòmica de 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet. Si necessites consultar una ruta, que ho facin els teus companys.

6. Relaxa’t

No t’estressis quan el trànsit no avanci. Conduir nerviós et pot portar a cometre greus errors en prendre decisions de conducció equivocades.

7. Moments clau de l’operació sortida

Evita especialment viatjar dimecres, dijous, divendres a la tarda i al matí de dissabte de Setmana Santa.

8. Autopista millor que carretera secundària

Les autopistes i les autovies són més segures que les carreteres nacionals, que tenen un carril per a cada sentit. A més a més, en molts casos les autopistes i les autovies són més directes que les carreteres secundàries i l’estalvi en combustible pot ser més gran, així com el risc de tenir un accident menor.

9. Peatges

Les carreteres de peatge no són molt populars perquè a vegades poden ser massa cares. Malgrat aquest inconvenient, poden ser una opció molt viable si la carretera convencional està plena de cotxes.

10. Menjars

Abans de conduir, és millor fer un àpat sa i lleuger, sense alcohol, per evitar la son, els mareigs i possibles indigestions durant el viatge.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.