5 consells per a què els neumàtics durin més

neumàticsCanviar les rodes del cotxe és un dels moments més temuts pels propietaris de qualsevol automòbil, especialment per la inversió econòmica que suposa. Si vols estalviar diners en aquest canvi alhora que vols allargar la vida de rodes del teu vehicle, tingues en compte aquests 5 consells que t’expliquem a continuació.

  1. Comprova l’alineació dels eixos. Cada cop que canviïs els neumàtics, indica en el taller que facin aquesta comprovació, operació coneguda amb el nom de “paral·lel”. Val uns 40 euros, però evitaràs desgasts irregulars que poden escurçar la vida dels neumàtics fins un 60%.
  2. Revisa la pressió dels neumàtics cada 15 dies. Si mantens la presisó recomanada pel fabricant en tot moment, allargaràs la vida útil fins un 40%. Si circules amb una pressió excessiva, el neumàtic es desgatarà per la zona central, mentre que si és inferior, ho farà pels laterals.
  3. Rota els neumàtics de cada eix. És recomanable rotar els neumàtics des de darrere cap endavant cada 20.000 kilòmetres com a màxim, sinó els neumàtics davanters es desgataran abans.
  4. Compte amb l’accelerador. Accelerar amb el volant girat suposa un gran esforç a les rodes, fet que incrementa el desgast. Una altra maniobra que has d’evitar és frenar a fons, ja què suposa una gran abrasió a la banda de rodatge.
  5. La velocitat i la temperatura són claus. Circular a gran velocitat fa que els neumàtics s’escalfin i que la banda de rodatge es reblandeixi, multiplicant el desgast per dos.

Adquirir bons hàbits a l’hora de conduir redueix notablement el desgast dels neumàtics. Tingues cura a l’hora de conduir i evitaràs que les rodes del teu cotxe pateixin qualsevol mena de desperfectes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.