Com regular la pressió dels pneumàtics

Una pressió adequada als pneumàtics millora la seguretat vial, allarga la vida útil d’aquests i redueix l’ús del combustible. L’estat del pneumàtic afecta al comportament dinàmic del vehicle, per això és important revisar-los periòdicament.

Una vegada al mes i abans de fer trajectes llargs has de revisar la pressió del pneumàtic, a més de detectar l’existència d’esquerdes o cops i fixar-te en la profunditat de la banda de rodament.

A continuació, et donarem unes indicacions senzilles per regular la pressió dels pneumàtics.

Esbrina la pressió recomanada pels teus pneumàtics

Per esbrinar la pressió recomanada dels teus pneumàtics pots buscar la taula de pressió dels pneumàtics que inclou el fabricant. Normalment està col·locada a l’interior de la porta d’accés al dipòsit del combustible, al marc de la porta del conductor i al manual del vehicle. També pots buscar-la a internet o preguntar-li a un professional.

Mesura la pressió

Per mesurar la pressió necessites un manòmetre que podràs trobar a qualsevol gasolinera o a qualsevol botiga d’articles pel vehicle.

Els pneumàtics han d’estar freds perquè les variacions tèrmiques també comporten variacions a la pressió dels pneumàtics. Així doncs, si els pneumàtics estan calents has de considerar que aquest fet pot augmentar la pressió uns 0,3 bars.

Desenrosca els taps de les vàlvules de les rodes (vigila de no perdre’ls), connecta la boca del manòmetre/bomba i mesura la pressió comprovant quina és la recomanada. Després només hauràs d’inflar la roda fins al nivell recomanat.

Recorda revisar la pressió dels pneumàtics mensualment, ja que tendeixen a desinflar-se aproximadament 0,068 bars al mes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.