Dades curioses sobre la història de l’automoció (I)

Si ets un amant de l’automoció, aquest article et va encantar. Aquí t’expliquem algunes de les curiositats més desconegudes de l’automoció.

El primer vehicle fabricat en cadena va ser el Ford T en 1908. El seu cost era molt baix i la reducció de preus derivada del gran nombre d’unitats venudes va fomentar l’accés als vehicles a motor a la classe mitjana. Per muntar una cadena de muntatge Ford es va inspirar a les fàbriques de fusells. No només pel seu baix cost i per que va ser el primer vehicle a incorporar ràdio, aquest model va seguir fabricant-se fins 1927.

Una altra curiositat és ser conscient que els cotxes elèctrics no són una novetat. A principis del segle XX els cotxes elèctrics representaven la gran majoria dels vehicles. Va ser amb el Ford T i amb la baixada del preu del petroli quan la indústria va canviar de rumb cap als motors de combustió interna. El Flocken Elektrowagen (1888) o el La Jamais contente (1899) van ser alguns dels primers vehicles elèctrics.

El primer vehicle a utilitzar dièsel per al seu motor va ser el Mercedes 260D (1936), juntament amb el Hanomag Rekord 19A.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.