Dades curioses sobre la història de l’automoció (II)

Com hem vist que el nostre darrer article us ha agradat, us volem presentar la segona part.

Sabries dir-nos qui va inventar el control de velocitat de creuer? Els primers sistemes es van presentar a principis del segle XX i estaven basats en un regulador centrífug que es va inspirar en el funcionament del motor de vapor. No obstant això, si ens referim al sistema “modern” ens hem de remuntar només a 1945 quan l’enginyer Ralph Teetor, canso de les frenades i accelerades del seu xofer, va patentar un sistema que permetia mantenir una velocitat constant. El més interessant d’això, és que Teetor era cec, per la qual cosa es va basar només en les seves sensacions.

Qui va patentar a les barretines de seguretat? Ja l’any 1956, Ford va incorporar els cinturons de seguretat de forma experimental en algun dels seus models. No obstant això, va ser Volvo qui els va muntar de sèrie per primera vegada en la seva Volvo Amazon (1959). Van ser aquests els que volien patentar el sistema, mantenint-lo en exclusiva fins a 1962, quan va alliberar la patent perquè la resta de fabricants dels poguessin incorporar.

Coneixies tot aquestes dades? Si vols conèixer més curiositats o ens vols explicar alguna, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. T’esperem!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.