Els origens dels sortidors de gasolina

El nombre de cotxes que corren pel carrer ha augmentat de forma espectacular des que van aparèixer a finals del segle XIX i, amb ells, s’ha elevat sense precedents el consum de gasolina. Per afrontar a aquesta demanda de carburant, les estacions de servei han millorat les seves instal·lacions amb nous sortidors, els quals tenen una gran capacitat d’emmagazematge i mànegues adequades per distribuir adequadament el combustible, ja sigui dièsel o benzina. A totes aquestes millores cal sumar els nous endolls per als cotxes elèctrics que s’estan fent un lloc al mercat automobilístic.

Així doncs, aquest sector ha patit molts canvis amb el pas del temps. Però algun cop us heu preguntat com van aparèixer els sortidors de gasolina? Igual que el cotxe, pràcticament els usem diàriament, però quin és el seu origen? Els sortidors de gasolina van sorgir a l’any 1890, quan l’enginyós Sylvanus Freelove Bowser va comercialitzar i posar en marxa la primera bomba pel subministrament de combustible a la ciutat de For Wayne (Indiana, Estats Units d’Amèrica), i ràpidament va revolucionar el transport amb cotxe.

Els sortidors americans medeixen la quantitat de gasolina en galons, mentre que els europeus ho fan en litres. Anys més tard, el 1925 concretament, va nèixer el sortidor elèctric. Aquest nou model era més modern i comptava amb una bomba per accionar-lo manualment, per a què quan marxés la llum poguessin subministrar gasolina als vehicles de forma manual, fet que passava amb bastant freqüència. Amb una palanca canviaven de vas, cadascun de 5 litres, així es sabia quant es ficava. Calia anar amb compte perquè si canviava l’operari abans que arribés a dalt podia faltar gasolina.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.