Homologar llums LED davanteres

Són molts els conductors que volen canviar els seus fars per llums LED a la part davantera del seu vehicle. Per a això el que s’ha d’aconseguir és un certificat del fabricant del vehicle en què s’indiqui que el cotxe pot portar aquest tipus de llums. Sembla un procés senzill, però, cada far està homologat per a funcionar amb l’equip que surti de fàbrica, de manera que aquest certificat no sempre és senzill d’obtenir.

Si, el fabricant decideix no donar-te el certificat pots acudir a un laboratori d’homologacions perquè, després d’un estudi d’enginyeria del model del teu vehicle, determinin si es compleixen amb totes les condicions de muntatge. Si és viable, el laboratori emetrà un certificat de conformitat.

Després, caldrà aconseguir un altre certificat, el de muntatge del taller que fa la reforma. A més, els LED instal·lats han de complir amb l’homologació europea. A l’hora de realitzar la ITV, se li han d’ensenyar tots els certificats adquirits al treballador perquè afegeixi el canvi en la fitxa tècnica.

És molt important disposar d’aquests documents ja que, fer el canvi a bombetes o fars LED sense permís ens pot ocasionar el pagament d’una multa (incloent la volta a la nostra il·luminació inicial) o, fins i tot, la immobilització del nostre vehicle per part de les autoritats.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.