Què és l’efecte túnel i com t’afecta?

Els frens són, sens dubte, un dels elements de seguretat més important del nostre cotxe. És per això perquè, hem de cuidar tots els seus elements, per fer-ho hem de tenir en compte diferents aspectes: per un costat, hem de cuidar la nostra conducció intentant frenar amb el motor en la mesura del possible, per una altra banda, hem de realitzar un manteniment adequat dels frens substituint les pastilles de fre o els discs en cas que sigui necessari, les revisions periòdiques seran un altre dels aspectes que no hem de perdre de vista.

D’aquesta manera, podrem prevenir problemes seriosos en la seguretat del nostre cotxe i avaries comunes en els frens com grinyols, vibracions o que el pedal s’hagi posat dur.

Aquesta última avaria respon a la sensació que el pedal del fre està dur quan el trepitgem. Són moltes les raons per les quals pot succeir. El primer que hem d’entendre és el funcionament dels frens. El disc de fre gira al mateix temps que les rodes, aquest és pressionat per les pastilles de fre que es troben unides a les pinces, el fregament de les pastilles contra els discs generarà una fricció que acabarà per detenir el cotxe.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.